Хто такий тестувальник - 5 переваг професії QA Engineer

ІТ-сфера постійно розвивається створюючи нові продукти, які потребують перевірки до того, як вийти на ринок, щоб користувач отримав якісний продукт. В основному якість продукту залежить від Quality Assurance Engineer (QA Engineer).


Хто такий QA Engineer?
QA Engineer - це спеціаліст із забезпечення якості, робота якого спрямована на поліпшення процесу розробки ПЗ (програмного забезпечення), запобігання дефектів і виявлення помилок в роботі продукту.
Опанувавши спеціалізацію QA Engineer ти отримаєш ряд переваг, які відкриють тобі безліч шляхів для перспективного розвитку, нових знайомств, постійного освоєння нових технологій.


Перевага 1. Постійний розвиток. QA Engineer знаходиться в постійному розвитку, оскільки потрібно бути вкурсі останніх ІТ-тенденцій і залишатись затребуваним. Будьте готові до того, що частину вільного часу потрібно приділяти саморозвитку. Відвідувати мітапи, хакатони, ІТ-конференції, читати спеціалізовану літературу. Це корисна та ефективна інвестиція, яка сприяє кар’єрному розвитку.


Перевага 2. Робота в команді. Бути тестувальником - означає комунікувати з людьми  різних поглядів і характерів. Вміння знаходити підхід і отримувати потрібну інформацію, адже продуктивне спілкування в середині колективу допомагає створити якісний продукт і вкластися в дедлайн проекту. Хороша прокачка софт скілів.


Перевага 3. Молода і перспективна професія. Для QA Engineer існує достатня кількість напрямків розвитку. Розпочавши з позиції початківця (junior QA), з часом покращивши свої професійні навички, можна “дорости” до middle QA, а потім до senior QA. На цьому шляхи розвитку не закінчуються, зануривши свої знання в один з видів тестування можна спробувати себе в ролі управляючого (керівника) командою тестувальників.


Перевага 4. Творчий підхід. Побутує стереотип, що робота Manual QA Engineer нудна і що основна його задача - пошук багів (помилок, дефектів). Дійсно тестувальники займаються пошуком багів, але це далеко не єдина ціль їх діяльності. Перед початком тестування потрібно провести аналіз вимог, скласти тест план, написати тест-кейси, а також продумати, що команда, можливо, забула, прогавила чи не передбачила. Тестувальник розвиває в собі навик дивитися на систему з різних, абсолютно непередбачуваних сторін.


Перевага 5. Знання англійської мови. Більшість ІТ-компаній працюють з іноземними замовниками відповідно усі комунікації, документація ведеться англійською мовою. Тому знання іноземної для QA Engineer є пунктом номер один. Крім цього, більшість новин з світу тестування та спеціалізована література публікується англійською. Володіння іноземною дозволить бути в курсі останніх подій.


Як стати тестувальником і з чого розпочати кар'єру QA інженера?
Коли вивчаєш щось нове виникає відчуття розгубленості, оскільки різні інтернет ресурси подають одну інформацію по-іншому. Можна почитати спеціалізовану літературу, подивитися відео, але як не крути без практики на реальних проєктах та комунікації з досвідченими викладачами-практиками не обійтися. Вінницька ІТ-Академія рекомендує обрати спеціалізований курс Manual QA. Викладачі-практики з багаторічним досвідом допоможуть систематизувати знання, а практика на реальних проєктах пришвидшить результат від отриманих теоретичних знань. Протягом навчального періоду ви отримаєте повний комплекс знань та навиків необхідних для кваліфікованої роботи Manual QA Engineer.

Реєструйтесь на курс “Manual QA” та навчайтесь у справжніх професіоналів і отримай роботу в ІТ гарантовано.

Прес-служба Вінницької ІТ-Академії

Веб-сайт: ita.in.ua

e-mail: ita.in.ua@gmail.com
Тел.: (067) 431-19-21

Опубліковано

25.12.2019