Обери свій старт в ІТ

Чи замислювались ви з чого розпочинається розробка сайту? Звісно, в процесі розробки вимальовується цілий ланцюжок людей, які відповідають за певні етапи. В створенні сайту приймають участь: замовник, програмісти, тестувальники, проектний менеджер, дизайнер.

Серед перелічених професій найбільш творчою та креативною є робота веб-дизайнера. Веб-дизайн - відносно нове поняття, яке більшість чули, десь читали, але багато хто не до кінця розуміє в чому саме полягає робота.

Хто такий веб-дизайнер і яке його завдання? 

Веб-дизайнер створює зовнішній вигляд майбутнього сайту. Визначає, де і які елементи будуть розташовані, як вони будуть оформлені, яким чином на екрані комп'ютера (ноутбуку, телефону) буде відображатися взаємодія користувача з елементами сайту. Наприклад, як зміниться кнопка у формі при наведенні курсору.

Раніше перед веб-дизайнером ставили завдання «зробити сайт гарним». Сьогодні веб-дизайнеру важливіше поєднати дві сторони: зручність для користувача та "красу".

Щоб створювати дизайн сайтів, необхідно бути одночасно і дизайнером, і трішки програмістом, і фахівцем в області інтернет-маркетингу. Розробнику дизайну доводиться вирішувати відразу кілька завдань. Він повинен враховувати специфіку змісту сайту, обмеження з боку технологій і особливості пошукового просування сайту. При цьому веб-дизайнеру потрібно зробити сайт унікальним і впізнаваним. Без оригінальних рішень тут не обійтися.

Переваги професії

Професія веб-дизайнера має безліч переваг:

  • не вимагає профільну освіту, можна обмежитися курсами або напрацювати навички самостійно;
  • перспективи кар'єрного росту, які залежать конкретно від людини, а не від обставин; затребуваність професії, яка поширюється навіть на початківців фахівців; можливість працювати на себе в якості фрілансера;
  • замовлення на роботу можна отримувати з будь-якого куточку світу;
  • наявність досвіду, бажання працювати і якісного портфоліо гарантують веб-дизайнеру високу зарплату;
  • шанс реалізувати свій творчий потенціал і втілити будь-які ідеї.

Місце роботи. Однією з переваг роботи веб-дизайнера є те, що є можливість працювати як дистанційно, так і у зручному, комфортному офісі з панорамним краєвидом на місто :)

Важливі якості. Як і у будь-якій професії необхідно мати певний набір якостей для того щоб стати професійним веб-дизайнером. А саме:

  • креативність;
  • уважність;
  • посидючість;
  • хороший естетичний і художній смак;
  • ретельність та систематичність в роботі;
  • аналітичне мислення.

Прагните стати крутим веб-дизайнером? Але, не знаєте, як і з чого розпочати? На просторах інтернету чи немалий перелік онлайн курсів, які пропонують за 2 місяці стати крутим веб-дизайнером. Але навряд чи це є реальністю, адже окрім роботи з різними ілюстраторами та редакторами потрібно навчитися володіти англійською мовою щоб вільно спілкуватися з іноземними замовниками, опанувати верстку, вміти працювати в команді. Таким навичкам навчають викладачі-практики Вінницької ІТ-Академії.

Спеціалізація “Веб-дизайн” спеціально розроблена для тих хто бажає освоїти професію з самого початку до професіонала, зробити відмінне портфоліо і отримати гарантоване працевлаштування.

 

Прес-служба Вінницької ІТ-Академії

Веб-сайт: ita.in.ua, e-mail: ita.in.ua@gmail.com

Тел.: (067)431-19-21
 

Опубліковано

5.12.2019